Gaia Nychteri
2019 | Santorini, Cycladen

Gaia Nychteri

Voor veel liefhebbers staat de assyrtikodruif symbool voor Griekenland. Een slok van de ontzettend frisse wijn en in gedachte dwaal je af naar een zonnig terras aan de Egeïsche Zee. Toch besloot wijnhuis Gaia het over een hele andere boeg te gooien. Hun Gaia Nychteri laat zien dat de druif veel meer in petto heeft. De beste druiven van hun wijngaard op Santorini krijgen namelijk een Franse touch. Ze rijpen eerst op eikenhouten vaten uit de Bourgogne en daarna in vaten van Zuid-Frans acaciahout. Het resulteert in een meer gelaagde assyrtiko. Natuurlijk met de kenmerkende frisheid en mineralen, maar ook veel vanille door de rijping op hout. Een must try voor de liefhebbers van assyrtiko.
29,22
  • Nog 10 flessen op voorraad
  • Voor 14:00 uur besteld, morgen in huis
  • Gratis verzending vanaf 100 euro
    Smaak
    Fris en stevig
    Druivensoort
    assyrtiko
    Jaargang
    2019
    Regio
    Santorini, Cycladen
    Alcoholpercentage
    13,5%
Lijn

Over de wijnmakers

De reislustige en leergierige Yiannis Paraskevopoulos en Leon Karatsalos richtten in 1994 Gaia wijnen op. Hun doel is om iedere wijnliefhebber wereldwijd te voorzien van de beste wijnen van Griekse bodem. Om dit te doen ontwikkelde zij wijnhuizen in de belangrijkste wijnbouw regio’s van Griekenland: Santorini en Nemea. Op het eiland Santorini ligt de wijnmakerij vlak naast het strand in een prachtig industrieel gebouw uit 1900 waar vroeger cherrytomaten omgetoverd werden tot aromatische tomatenpuree. Nu is het gebouw een mix van de oude kenmerken van vroeger – en de nieuwe moderne high-tech apparatuur om verrukkelijke wijnen te maken. De wijnmakerij in Nemea ligt in het hart van de wijngaard in Koutsi op een hoogte van zo’n 550 meter. Boven op de berg. Met uitzicht op de mooie vlaktes van Nemea en de vallei van de Asopos rivier.

Bekijk wijnen