Ontdek Griekse wijnen

Griekse wijn wordt nog nauwelijks verkocht in Nederland, terwijl er al duizenden jaren de mooiste wijnen vandaan komen. De vraag is: waarom? Als je het de Grieken zelf vraagt, zeggen ze dat ze het qua promotie afleggen tegen landen als Frankrijk, Spanje en Italië. Proef Griekenland brengt daar graag verandering in. Tijdens onze jarenlange zoektocht in Griekenland hebben we de mooiste parels voor jou gevonden. Verrassende kwaliteitswijnen die het ontdekken waard zijn!

Bekijk onze wijnen
soorten wijn

>90

soorten wijn
verschillende druivensoorten

25

verschillende druivensoorten
wijnmomenten

1001

wijnmomenten

Op de uitgestrekte Griekse wijnvelden groeien maar liefst 300 inheemse druivenrassen, sommige duizenden jaren oud. Maar ook de bekende namen krijgen er hun onmiskenbare 'Griekse' smaak. Dankzij het eigen klimaat en de bodem boordevol mineralen.
Lijn

Vakantiegevoel in eigen land

Bij Griekenland denken wij aan haar prachtige eilanden, een azuurblauwe zee en vooral ook uitgebreid genieten van heerlijk eten en drinken. En sinds we ze hebben ontdekt: heerlijke wijnen. Jarenlang dronken de Grieken zelf hun beste wijn op. Maar inmiddels hebben ze net als duizenden jaren terug de smaak van het wijn exporteren te pakken. Gelukkig maar 🙂 Nu kunnen we op elk moment het typisch Griekse genieten ervaren. Gewoon vanuit eigen huis. Je weet pas echt wat we bedoelen wanneer je de Griekse wijnen zelf proeft. 

Begin met ontdekken
DEEL JOUW LIJST