Gaia Assyrtiko Clay
2016 | Santorini

Gaia Assyrtiko Clay

Een unieke 'sinaasappelwijn' uit Santorini: gemaakt met vergeten technieken uit een ander tijdperk. Het verschil met andere assyrtiko's en deze ligt in de oorsprong; de oude wijngaarden, maar ook in de fermentatie- en rijpingstechnieken. Voor deze wijn wordt gekozen voor moderne kleivaten, opvolgers van de traditionele amforen die in de oudheid werden gebruikt. Dat resulteert in een donkere en diepe amberkleur, met intense aroma's van gedroogd fruit, vanille en honing. Je kunt kenmerken van een bourbon ontdekken, die de ouderen van Santorini overigens nog steeds als wijn beschouwen. Deze assyrtiko clay heeft een pittige smaak met een 'bite' - maar ook fruitige aroma’s, aanwezige tannines en een zuurgraad die ons aan een jonge wijn doet denken. Bijzonder dus!
26,80
  • Nog 1 flessen op voorraad
  • Gratis verzending vanaf 100 euro
    Smaak
    fruitig met tannines
    Druivenras
    assyrtiko
    Jaargang
    2016
    Regio
    Santorini
    Alcoholpercentage
    13%
    Inhoud
    0,75 ml
Lijn

Over de wijnmakers

De reislustige en leergierige Yiannis Paraskevopoulos en Leon Karatsalos richtten in 1994 Gaia wijnen op. Hun doel is om iedere wijnliefhebber wereldwijd te voorzien van de beste wijnen van Griekse bodem. Om dit te doen ontwikkelde zij wijnhuizen in de belangrijkste wijnbouw regio’s van Griekenland: Santorini en Nemea. Op het eiland Santorini ligt de wijnmakerij vlak naast het strand in een prachtig industrieel gebouw uit 1900 waar vroeger cherrytomaten omgetoverd werden tot aromatische tomatenpuree. Nu is het gebouw een mix van de oude kenmerken van vroeger – en de nieuwe moderne high-tech apparatuur om verrukkelijke wijnen te maken. De wijnmakerij in Nemea ligt in het hart van de wijngaard in Koutsi op een hoogte van zo’n 550 meter. Boven op de berg. Met uitzicht op de mooie vlaktes van Nemea en de vallei van de Asopos rivier.

Bekijk wijnen
DEEL JOUW LIJST