
Gaia Wild Ferment
Helaas uitverkocht
Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze wijn weer leverbaar is.Over de wijnmakers
De reislustige en leergierige Yiannis Paraskevopoulos en Leon Karatsalos richtten in 1994 Gaia wijnen op. Hun doel is om iedere wijnliefhebber wereldwijd te voorzien van de beste wijnen van Griekse bodem. Om dit te doen ontwikkelde zij wijnhuizen in de belangrijkste wijnbouw regio’s van Griekenland: Santorini en Nemea. Op het eiland Santorini ligt de wijnmakerij vlak naast het strand in een prachtig industrieel gebouw uit 1900 waar vroeger cherrytomaten omgetoverd werden tot aromatische tomatenpuree. Nu is het gebouw een mix van de oude kenmerken van vroeger – en de nieuwe moderne high-tech apparatuur om verrukkelijke wijnen te maken. De wijnmakerij in Nemea ligt in het hart van de wijngaard in Koutsi op een hoogte van zo’n 550 meter. Boven op de berg. Met uitzicht op de mooie vlaktes van Nemea en de vallei van de Asopos rivier.