Kir-Yianni Malagousia
2022 | Amyndeon

Kir-Yianni Malagousia

Malagousia, de koningin van de Griekse wijngaarden, werd in 2004 voor het eerst aangeplant door Kir-Yianni in een kleine wijngaard op een hoogte van 720 meter op de heuvel van Samaropetra in Amyndeon. Deze nieuwste malagousia van wijnhuis Kir-Yianni heeft daardoor een frisse zuurgraad, sterke smaak van citrus, mango en groene appel. De wijn heeft een fantastische volle body en lange afdronk. Deze malagousia is misschien wel een van de beste die wij tot nog toe geproefd hebben!

De wijn is lekker als aperitief of in combinatie met groene salades, kazen en gefrituurde hapjes uit de mediterrane keuken.
21,60

Helaas uitverkocht

Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze wijn weer leverbaar is.

  Smaak
  fris en aromatisch
  Druivenras
  malagousia
  Jaargang
  2022
  Regio
  Amyndeon
  Alcoholpercentage
  13,5%
  Inhoud
  750 ml
Lijn

Over de wijnmakers

Kir-Yianni werd in 1997 opgericht door Yiannis Boutaris, een bekend persoon in de Griekse wijn (en tot voor kort burgemeester van Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland). De wijngaarden zijn gevestigd in Naoussa en strekken zich tot Amyndeon, aan de westelijke kant van de berg Vermion in het uiterste noordwesten van Griekenland. Op het moment dat Yiannis Boutaris er alleen voor stond, verliet hij de Boutari Wine Group van zijn familie (opgericht in 1879) om zich te concentreren op een veel kleiner, kwaliteitgericht project. Tegenwoordig is het team, onder leiding van Stelios Boutaris – de zoon van Yiannis – een van de grootste producenten, niet alleen in het noordwesten, maar in heel Griekenland. Ze staan bekend als kartrekker van de steeds meer gewaardeerde Xinomavro-druif.

Bekijk wijnen
DEEL JOUW LIJST