Mikra Thira Santorini Assyrtiko
2021 | Santorini, Cycladen

Mikra Thira Santorini Assyrtiko

Vangelis Gerovassiliou en Vassilis Tsaktsarlis komen na Epanomi, Kavala en Ilia aan in Santorini, waar ze de vrouwelijke wijnmaker Ioanna Vamvakouri ontmoeten en Mikra Thira creëren, de eerste poging in het gebied Thirasia. Dit is een geweldige wijn van 100% assyrtiko uit Santorini die alle kenmerken van dit unieke terroir weerspiegelt. Scherpe zuurgraad, structuur, mineraliteit, citrus en zout. Topwijn!
34,50
 • Nog 5 flessen op voorraad
 • Gratis verzending vanaf 100 euro
  Smaak
  Mineralig en complex
  Druivenras
  assyrtiko
  Jaargang
  2021
  Regio
  Santorini, Cycladen
  Alcoholpercentage
  14%
  Inhoud
  750 ml
Lijn

Over de wijnmakers

Mikra Thira is de naam van een nieuwe wijnmakerij opgericht door drie legendarische Griekse wijnmakers: Vangelis Gerovassiliou, Vassilis Tsaktsarlis en Ioanna Vamvakouri.

Het is de eerste wijnmakerij die werd gebouwd in Therasia, het kleine eiland dat deel uitmaakte van Santorini tot de grote vulkaanuitbarsting van 1600 voor Christus. De naam Mikra Thira is afgeleid van een verwijzing in de literatuur in de 10e eeuw voor Christus in Therasia. Het idee erachter is geïnspireerd door de rauwe, natuurlijke schoonheid van dit eiland en zijn unieke ‘terroir’ dat de typische kenmerken van Santorini behoudt en tegelijkertijd een eigen uniek karakter heeft. De eerste oogst vond plaats in 2018.

Bekijk wijnen
DEEL JOUW LIJST