Mikra Thira Terrasea
2021 | Therasia

Mikra Thira Terrasea

Deze Terrasea is de allereerste BOB-wijn van Santorini: uitsluitend gemaakt van de assyrtiko druiven van Therasia, tegenover Santorini. Aantrekkelijk strogeel van kleur, opvallende neus van wit vruchtvlees, groen en tropisch fruit. Een olieachtige, rijke smaak met een goede balans tussen alcohol en zuurgraad. Licht zout en mineralig. Deze Mikra Thira Terrasea is het vlaggenschip van het nieuwe wijnhuis.
61,00
 • Nog 28 flessen op voorraad
 • Gratis verzending vanaf 100 euro
  Smaak
  Mineralig en complex
  Druivenras
  assyrtiko
  Jaargang
  2021
  Regio
  Therasia
  Alcoholpercentage
  13%
  Inhoud
  750 ml
Lijn

Over de wijnmakers

Mikra Thira is de naam van een nieuwe wijnmakerij opgericht door drie legendarische Griekse wijnmakers: Vangelis Gerovassiliou, Vassilis Tsaktsarlis en Ioanna Vamvakouri.

Het is de eerste wijnmakerij die werd gebouwd in Therasia, het kleine eiland dat deel uitmaakte van Santorini tot de grote vulkaanuitbarsting van 1600 voor Christus. De naam Mikra Thira is afgeleid van een verwijzing in de literatuur in de 10e eeuw voor Christus in Therasia. Het idee erachter is geïnspireerd door de rauwe, natuurlijke schoonheid van dit eiland en zijn unieke ‘terroir’ dat de typische kenmerken van Santorini behoudt en tegelijkertijd een eigen uniek karakter heeft. De eerste oogst vond plaats in 2018.

Bekijk wijnen
DEEL JOUW LIJST