4x de lekkerste barbecue wijnen

De barbecue smeult. Het vlees staat klaar. De tafel is gedekt. Salades, olijfjes, brood en sausjes. Kannen water om de dorst te lessen en ranja voor de kinderen. Maar wat schenkt een ware grillmeister voor zichzelf en de andere achttienplussers in? Wat ons betreft een overheerlijke Griekse wijn natuurlijk! Wit, rosé of misschien zelfs wel rood: het kan allemaal. Welke fles je het beste kunt ontkurken? Nou, een van onze 4 favoriete barbecue wijnen natuurlijk.

Op en top zomer: Biblia Chora rosé

Het meest voor de hand liggend is om voor een rosé te gaan. Lekker zomers en eigenlijk altijd goed. Dat is natuurlijk zeker niet verkeerd. Maar als je het doet, moet je het natuurlijk wel goed doen 😉 Met onze Biblia Chora Rosé doe je het meer dan goed. Droog, fruitig, delicaat en niet onbelangrijk: heerlijk! Alleen al bij het zien van de mooie granaatappelkleur loopt het water je toch al in de mond?

barbecue wijnen rose

Voor speciale momenten: Gaia Thalassitis Oak Fermented

Het levensdoel van Yiannis Paraskevopoulos en Leon Karatsalos is om elke wijnliefhebber wereldwijd te laten genieten van de beste Griekse wijnen. Met liefde helpen wij deze mannen een handje. Want de wijnen van hun wijnhuis Gaia zijn ware pronkstukken. Zo ook de op eiken- en acaciahout gerijpte Gaia Thalassitis Oak Fermented. Deze assyrtiko met toetsen van hout, vanille en acaciabloemen smaakt heerlijk bij een mager visje of gegrilde schaaldieren. Een van de barbecue wijnen die speciale momenten nog specialere maakt 😀

barbecue wijnen witte wijn

Probeer eens rode barbecue wijnen: Moschopolis Aiora Red

Een rode wijn serveren tijdens een barbecue. Het is in Nederland niet echt gebruikelijk. Daar brengen wij graag verandering in! Ja, ook bij zomerse temperaturen kan een rode wijn heerlijk zijn. Moschopolis Aiora Red is één van onze wijnen die uitermate geschikt is bij bijvoorbeeld een heerlijk stukje gegrild lams- of rundvlees. Deze blend van mavrotragano, xinomavro en syrah is een allemansvriend waarbij de smaken van druiven optimaal tot hun recht komen. De langdurige afdronk zorgt voor maximaal genot van elke slok.

Tip bij rode barbecue wijnen: zet hem een half uur voor schenken in de koelkast.

rode barbecue wijnen

Zoete afsluiter: Gerovassiliou Malagousia 

Het vlees is op. Het vuur bijna gedoofd. Kinderen roosteren nog snel wat marshmallows op de laatste gloeiende kooltjes. Aan al het lekkers komt een eind. Nou ja, eerst het dessert natuurlijk nog. Daarbij mag een verrukkelijke dessertwijn natuurlijk niet ontbreken. Met de levendige smaken van de Gerovassiliou Malagousia weet je zeker dat je jouw barbecue goed afsluit. Met galaktoboureko – een overheerlijke Griekse custardtaart – als dessert heb je de perfecte combinatie te pakken en waan je jezelf even in Griekenland. Dit is genieten!

barbecue wijnen dessert

Deze 4 Griekse barbecue wijnen zijn slechts een greep uit onze fijne collectie. Kijk hier voor nog meer Griekse wijnen die goed matchen bij de barbecue. En tag Proef Griekenland natuurlijk op Instagram wanneer je onze wijnen schenkt. Vinden we leuk!

Sander

DEEL JOUW LIJST