Onze favoriete picknick wijnen

Beeld je even in. Je zit op een kleedje aan het water. De zon schijnt, uit de speaker komen zomerse beats en op gepaste afstand zitten jouw vrienden. Tussen jullie in staan de rijkgevulde picknickmanden vol heerlijke hapjes. Op en top zomer! Met onze favoriete Griekse picknick wijnen maak je het feest helemaal compleet:

Zomerse favoriet: La Tour Melas Idylle d’Achinos

Rosé en zomer zijn de perfecte combinatie. Maar je hebt rosé, en je hebt ROSÉ. De meesterlijke La Tour Melas Idylle d’Achinos behoort zeker tot de laatste categorie. Met deze fles maak je indruk op al jouw mede-picknickers. Veel lekkerder ga je het echt niet krijgen. Wij zijn groot fan 😀

Picknicktip: vergeet geen kurkentrekker mee te nemen!

Echte allemansvriend: Gaia Notios White

Zoveel mensen, zoveel wensen. De betere picknick wijnen vallen dan ook bij iedereen in de smaak. De Gaia Notios White is een echte allemansvriend. Ik heb tenminste nog nooit gehoord dat iemand hem niet lekker vindt 😉 De Notion White is gemaakt van 3 typisch Griekse druiven: moschofilero, roditis en assyrtiko. Het resultaat is een frisse witte wijn met veel aroma’s en een aangenaam zuurtje. Van bij de fetasalade tot een stokbroodje tzatziki, deze Notios White gaat met elk gerecht super samen. En de fles is nog vriendelijk geprijsd ook.

IJskoud genieten: Moschopolis Aióra

Het Griekse wijnhuis Moschopolis bundelt al 30 jaar ervaring in de wijnbouw met een flinke dosis enthousiasme en durf. Dit resulteert in wijnen van uitzonderlijke kwaliteit met superieure kenmerken zoals de Moschopolis Aióra White. Deze topper is vol van aroma’s en smaken als peer, perzik, citroen, limoen, citrusbloemen, gras en groene amandel. Met zo’n 8 graden drink je Moschopolis Aiora White nog wat kouder dan bovenstaande wijnen. Neem dus een paar koelelementen mee of leg de fles 2 à 3 uur voor vertrek in de vriezer.

Afsluiten in stijl: Biblia Chora Biblinos

Langzaam gaat de zon onder en wordt het kouder. Tijd om een rode wijn uit de picknickmand te halen! De mysterieuze fles Biblia Chora Biblinos sluit helemaal aan bij de schemering. Een intens fruitige rode wijn met lange afdronk. Aroma’s van rood fruit en bloemen met tonen van vanille en chocolade zorgen elke slok weer voor nieuwe verrassingen. De Biblia Chora Biblinos is een van onze favoriete picknick wijnen. En eigenlijk ook bij heel veel andere gelegenheden 😉 De rode wijn is het lekkerst tussen de 16 en 18 graden. Houd de fles dus uit de zon en leg hem een half uur voor ontkurken even in de koelbox.

Nog meer picknick wijnen? Kijk dan hier voor al onze wijnen uit Griekenland. Ook leuk: bestel een van de proefpakketten. Dan zorgen wij voor een lading wijnen voor bij de picknick. En tag Proef Griekenland natuurlijk op Instagram wanneer je onze wijnen schenkt bij het picknicken. Vinden we leuk!

Sander

DEEL JOUW LIJST