Gaia Griekse azijn (Vinegar of Santorini)
Santorini, Cycladen

Gaia Griekse azijn (Vinegar of Santorini)

Deze azijn verenigt Griekse druiven met het traditionele Franse recept en de balsamico uit Italië. Voor de Griekse azijn gebruikt Gaia de most van de assyrtiko-druiven van Santorini. De most wordt in twee gelijke delen gesplitst en krijgen allebei een andere behandeling. Een deel oxideert jarenlang naar Franse traditie in oude eiken vaten. Het andere deel wordt op laag vuur in koperen ketels gereduceerd tot een stroperige azijn. Na 4 jaar voegt Gaia de delen samen en laat de azijn nog een jaar rijpen in eiken vaten. Na het proeven van deze unieke, zoete Griekse azijn wil je nooit meer iets anders. Gaia maakt slechts 5000 flessen per jaar, dus bestel snel!
14,90

Helaas uitverkocht

Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze wijn weer leverbaar is.

Regio
Santorini, Cycladen
Inhoud
250 ml
Lijn

Over de wijnmakers

De reislustige en leergierige Yiannis Paraskevopoulos en Leon Karatsalos richtten in 1994 Gaia wijnen op. Hun doel is om iedere wijnliefhebber wereldwijd te voorzien van de beste wijnen van Griekse bodem. Om dit te doen ontwikkelde zij wijnhuizen in de belangrijkste wijnbouw regio’s van Griekenland: Santorini en Nemea. Op het eiland Santorini ligt de wijnmakerij vlak naast het strand in een prachtig industrieel gebouw uit 1900 waar vroeger cherrytomaten omgetoverd werden tot aromatische tomatenpuree. Nu is het gebouw een mix van de oude kenmerken van vroeger – en de nieuwe moderne high-tech apparatuur om verrukkelijke wijnen te maken. De wijnmakerij in Nemea ligt in het hart van de wijngaard in Koutsi op een hoogte van zo’n 550 meter. Boven op de berg. Met uitzicht op de mooie vlaktes van Nemea en de vallei van de Asopos rivier.

Bekijk wijnen
DEEL JOUW LIJST