Sigalas Apiliotis
2016 | Santorini, Cycladen

Sigalas Apiliotis

Een prachtige rode dessertwijn, die zie je niet zo vaak. Maar wijnhuis Sigalas realiseerde het met deze Apiliotis. De druiven voor deze wijn worden met de hand geplukt en drogen daarna 10 dagen in de volle zon om éxtra zoet te worden. Na fermentatie (twee jaar) rijpt de wijn twee jaar in eikenhouten, Franse vaten. Zo ontstaat de intense, heerlijke en volle smaak van de Apiliotis. Proef in deze volle dessertwijn rood fruit, zoete kruiden en tannines. En geniet van de lange afdronk tijdens het eten van je dessert!
36,90

Helaas uitverkocht

Ontvang eenmalig een e-mail zodra deze wijn weer leverbaar is.

    Smaak
    zoet en krachtig
    Druivenras
    100% mandilaria
    Jaargang
    2016
    Regio
    Santorini, Cycladen
    Alcoholpercentage
    9,5%
    Inhoud
    500 ml
Lijn

Over de wijnmakers

Onder het kritisch oog van Paris Sigalas levert Domaine Sigalas al tientallen jaren wijnen van topkwaliteit. Niet voor niets zijn het wijnen van Santorini. Daar in de zanderige bodem met vulkanische as krijgen de druiven vele zonuren, afgewisseld met een aangename verkoeling door de vochtige zeelucht. Sigalas maakt gebruik van een unieke wijnbouwmethode. Dat zorgt voor een kleinere oogst. Maar de druiven die geoogst worden zijn van topkwaliteit.

Bekijk wijnen
DEEL JOUW LIJST