
2016 | Santorini, Cycladen
Sigalas Vinsanto
De Vinsanto van Sigalas is een perfecte dessertwijn. Nadat de druiven voor deze wijn met de hand zijn geplukt, worden ze ongeveer twee weken in de zon gedroogd, om ze de bekende, zoete Vinsanto-smaak te geven. Vervolgens worden de druiven geperst en fermenteren en rijpen ze in eikenhouten vaten. Het gevolg: een wijn in een prachtige goud-amber kleur en een intense smaak van vijg, noten, honing en mokka. En een afdronk waar je u tegen zegt: zo lang en intens! Drink deze Vinsanto als aperitief- of dessertwijn met sterke kaas, zoet fruit en chocolade.
Detail: voor de productie van deze Vinsanto zijn veel meer druiven nodig dan voor het produceren van andere wijnen. Daarom wordt de Sigalas Vinsanto alleen geproduceerd wanneer de druivenoogst aanzienlijk groter is dan normaal.
Detail: voor de productie van deze Vinsanto zijn veel meer druiven nodig dan voor het produceren van andere wijnen. Daarom wordt de Sigalas Vinsanto alleen geproduceerd wanneer de druivenoogst aanzienlijk groter is dan normaal.
€37,50
- Nog 12 flessen op voorraad
- Gratis verzending vanaf 100 euro
Over de wijnmakers
Onder het kritisch oog van Paris Sigalas levert Domaine Sigalas al tientallen jaren wijnen van topkwaliteit. Niet voor niets zijn het wijnen van Santorini. Daar in de zanderige bodem met vulkanische as krijgen de druiven vele zonuren, afgewisseld met een aangename verkoeling door de vochtige zeelucht. Sigalas maakt gebruik van een unieke wijnbouwmethode. Dat zorgt voor een kleinere oogst. Maar de druiven die geoogst worden zijn van topkwaliteit.