Kir-Yianni Agathoto rosé
2022 | Macedonië

Kir-Yianni Agathoto rosé

Op een heuvel waar het - zoals Kir-Yianni zegt - nooit hagelt, werd een speciaal stuk land met geduld en zorg bewerkt door het wijnhuis. Het klimaat in het gebied is mediterraan en wordt gekenmerkt door meerdere regenbuien in de winter en milde droogte in de zomer. Door de strenge handmatige oogst kunnen de gezondste trossen voor deze Agathoto rosé worden geselecteerd. De wijn wordt overgebracht naar eikenhouten vaten en tanks van 228 liter, waar hij 20 dagen blijft gisten. Vervolgens rijpt deze rosé gedurende 12 maanden in houten vaten-tanks van 2 ton. De wijn is zalmkleurig en heeft aroma's van rood fruit, lavendel, kruiden en vanilletonen. In de mond, door houtrijping, subtiele tannines en een aanhoudende afdronk. Echt iets bijzonders!
20,40
  • Nog 4 flessen op voorraad
  • Gratis verzending vanaf 100 euro
    Smaak
    fruitig met een bite
    Druivenras
    xinomavro
    Jaargang
    2022
    Regio
    Macedonië
    Alcoholpercentage
    13,5%
    Inhoud
    750 ml
Lijn

Over de wijnmakers

Kir-Yianni werd in 1997 opgericht door Yiannis Boutaris, een bekend persoon in de Griekse wijn (en tot voor kort burgemeester van Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland). De wijngaarden zijn gevestigd in Naoussa en strekken zich tot Amyndeon, aan de westelijke kant van de berg Vermion in het uiterste noordwesten van Griekenland. Op het moment dat Yiannis Boutaris er alleen voor stond, verliet hij de Boutari Wine Group van zijn familie (opgericht in 1879) om zich te concentreren op een veel kleiner, kwaliteitgericht project. Tegenwoordig is het team, onder leiding van Stelios Boutaris – de zoon van Yiannis – een van de grootste producenten, niet alleen in het noordwesten, maar in heel Griekenland. Ze staan bekend als kartrekker van de steeds meer gewaardeerde Xinomavro-druif.

Bekijk wijnen
DEEL JOUW LIJST