Ontdek de Griekse sauvignon blanc

Bij sauvignon blanc denk je misschien niet meteen aan Griekse sauvignon blanc. Jammer, maar we nemen het je niet kwalijk 😉 Je zult dit druivenras wellicht eerder linken aan Frankrijk. Niet geheel onterecht, want daar ligt ook de oorsprong van de populaire druif. In de 18e eeuw verspreidde de sauvignon blanc zich vanuit daar naar landen als Spanje, Italië, Chili en Nieuw-Zeeland. Via via vond sauvignon blanc ook haar weg naar Griekenland. En daar zijn wij ontzettend blij mee. De Griekse bodem en het klimaat geven de druif namelijk een karakter zoals nergens anders. Deze 4 wijnhuizen laten je graag ervaren waarom Griekse sauvignon blanc wereldwijd zo geliefd is.

Karipidis: voor de fijnproever 

Verscholen in het Griekse binnenland ligt het wijnhuis van de familie Karipidis. Wijnmaker Pantelis valt graag buiten de boot. Niet doen wat anderen doen, maar juist ontdekken waar nog vraag naar is. De Griekse sauvignon blanc is daar een goed voorbeeld van. De smaak in deze rijke wijn is meer dan alleen het typische van sauvignon blanc. Het gaat verder. Veel verder. De wijn is fris en heeft de herkenbare fruitige afdronk. Maar je zult zelfs asperge en peper proeven. Proef jij het ook in de Karipidis Sauvignon Blanc en Karipidis Fumé? We zijn benieuwd!

Verleidend van Gerovassiliou

Zomer in je wijnglas? Dat regelt de familie Gerovassiliou graag voor je. Hun sauvignon blanc is een wijn met karakter. Aroma’s van meloen, ananas en vanille maken de wijn sappig en fris. Elke slok is weer een ontdekking. Laat je de wijn nog enkele jaren liggen, dan krijgt deze nóg meer karakter. Het is niet makkelijk, maar weersta de verleiding en je wordt beloond. Of drink de Griekse sauvignon blanc gewoon direct op. In allebei de gevallen is het een feestje 😉

De blend van Gkirlemis 

Oké, hier moet ik even iets bekennen. Deze witte wijn van Gkirlemis is geen 100% sauvignon blanc. Maar deze heerlijke blend met malagouzia (of op z’n Grieks en voor ons onuitspreekbaar: Μαλαγουζιά) wilde ik je niet onthouden. Wat begon met een experiment van de jonge gebroeders Gkirlemis eindigde in een heerlijke, complexe, smaakvolle wijn. Ananas, citrus en botanische tinten. Flower power met een pittige afdronk.

Sprankelend van Seméli

Na 30 jaar droegen George en Anne Kokotos het (wijn)stokje van wijnhuis Seméli over aan de familie Sallas. Zij zetten het succes voort en krijgen evenals het echtpaar Kokotos lof uit alle hoeken van de wereld. Zo ook van ons natuurlijk! De Seméli sauvignon blanc is er een voor in de boeken. Heerlijk fris met florale tonen en mineralen. Met als Griekse twist een klein sprankeltje en een citrusbittertje. Of je nou alleen op de bank zit, naar de sterrenhemel kijkt met je geliefde of vriendinnen over de vloer hebt. De Griekse sauvignon blanc van Seméli Estate smaakt altijd!

Welke van deze sauvignon blancs is jouw favoriet? Deel je wijnmoment op Facebook of op Instagram en tag ons. Vinden we leuk. Proost!

Cynthia

DEEL JOUW LIJST